Punjene pileće rolnice

by | februar 16, 2013

Sastojci:

  • 2 manja pileća bela mesa
  • 300 g spanaća
  • 60 g buđavog sira
  • 60 g mladog sira
  • 3 jajeta
  • 100 g brašna
  • 150 g prezli
  • mešavina začina
  • 500 g krompira
  • ulje, so

Priprema:

1. Pileće belo meso uzdužno preseći napola tako da se od jednog belog mesa dobiju 2 šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Spanać obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
3. Buđavi i mladi sir izrendati na krupno rende.
4. U manjoj posudi sjediniti spanać, rendani buđavi i mladi sir i začine po ukusu.
5. Istanjene šnicle začiniti pa na svaku staviti malo fila. Bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra te urolovati.
6. Punjene rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i iseći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Prženi krompir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: