Punjene pileće rolnice
Sastojci:
- 2 manja pileća bela mesa
- 300 g spanaća
- 60 g buđavog sira
- 60 g mladog sira
- 3 jajeta
- 100 g brašna
- 150 g prezli
- mešavina začina
- 500 g krompira
- ulje, so
Priprema:
1. Pileće belo meso uzdužno preseći napola tako da se od jednog belog mesa dobiju 2 šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Spanać obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
3. Buđavi i mladi sir izrendati na krupno rende.
4. U manjoj posudi sjediniti spanać, rendani buđavi i mladi sir i začine po ukusu.
5. Istanjene šnicle začiniti pa na svaku staviti malo fila. Bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra te urolovati.
6. Punjene rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i iseći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Prženi krompir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana