Punjene pohovane palačinke
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 100 g ljuspica soje
- 150 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1,5 dl soka od paradajza
- 100 g majoneza
- 2 jajeta
- 150 g brašna
- prezli po potrebi
- mešavina začina,
- ulje
Priprema:
1. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. Crni luk i šampinjone iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti. Potom dodati ljuspice soje, sok od paradajza i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Palačinke premazati sa malo fila od soje, a zatim bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
5. Rolovane palačinke uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle.
6. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Pržene palačinke ostaviti da se ohlade, a zatim ih preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama