Punjene tikvice

by | mart 24, 2013

Sastojci:

  • 8 mladih tikvica
  • 400 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 50 g tarane
  • 5 dl soka od paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 0,5 dl ulja
  • mirođija
  • so, biber

Priprema:

1. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati mlevenu junetinu i nastaviti sa distanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati taranu i začine po ukusu pa dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Tikvice oguliti, te sredinu izdubiti i izmiksati u blenderu.
6. Unutrašnjost tikvica napuniti pripremljenim filom i zatvoriti kolutovima tikvica.
7. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati sok od paradajza i malo vode pa kuvati dok se ne zgusne.
8. U sos od paradajza dodati izmiksane tikvice, punjene tikvice, mirođiju i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: