Punjene tikvice
Sastojci:
- 8 mladih tikvica
- 400 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 50 g tarane
- 5 dl soka od paradajza
- 2 kašike brašna
- 0,5 dl ulja
- mirođija
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati mlevenu junetinu i nastaviti sa distanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati taranu i začine po ukusu pa dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Tikvice oguliti, te sredinu izdubiti i izmiksati u blenderu.
6. Unutrašnjost tikvica napuniti pripremljenim filom i zatvoriti kolutovima tikvica.
7. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati sok od paradajza i malo vode pa kuvati dok se ne zgusne.
8. U sos od paradajza dodati izmiksane tikvice, punjene tikvice, mirođiju i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana