Punjene tikvice s grizom i bulgurom by 24Kitchen

by | januar 1, 2013

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 2 povrtne kocke za supu
  • 1 litra vode
  • 2 šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj belog luka
  • 200 g bulgura
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičice karija
  • 5 grančica peršuna
  • 200 g griza
  • 100 g rendanog parmezana
  • So i biber
  • 9 čeri paradajza

Način pripreme:

1. Isecite tikvice po dužlni, te ih izdubite mallm nožem. Ugrejte vodu u Ioncu i ubacite kocke za supu. Čim se rastope, stavite tikvice i smanjite vatru. Poklopite i kuvajte oko tri minuta.
2. Skuvajte bulgur u odnosu 1:3 u slanoj vodi. Probajte da Ii je skuvan, pa ako još ima vode, procedite.
3. lseckajte crni i beli Iuk na sitno pa ih dinstajte u podmazanoj šerpi. Pečurke iskidajte iIi isecite na komade i stavite ih u šerpu. Dodajte kari i promešajte. Kada pečurke počnu da se uvijaju, dodajte iseckanu unutrašnjost tikvica. Pospite iseckanim vlašcem.
4. Napunite tikvice smesom od povrća i poređajte ih u posudu za pečenje. Vrh prekrijte grizom i krupno narendajte parmezan. Zapecite tikvice, I5 minuta na 200 stepeni.
5. Bulgur začinite maslinovim uljem, seckanim peršunom i vlašcem.
6. Posolite tople punjene tikvice s bulgurom i čeri paradajzom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: