Punjeni baget
Sastojci:
- 1 baget
- 200 g pileće paštete
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike senfa
- 4 kuvana jajeta
- 1 dl mleka
- 150 g suvog vrata
- 4 kisela krastavca
- 1 veća crvena paprika
- začin C, biber
Priprema:
1. Odseći krajeve bageta, te pomoću kašike izvaditi sredinu sa jedne a zatim i sa druge strane kako bi se dobila šupljina.
2. Jaja, kisele krastavce, suvi vrat i papriku iseći na kockice, a sredinu hleba potopiti u mleko, iscediti i izmrviti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti paštetu, majonez i senf, pa dodati iseckanu papriku, krastavce, suvi vrat i jaja, te začiniti po ukusu.
4. Pripremljenom masom napuniti šupljinu bageta, umotati ga u foliju i ostaviti u frižider da odstoji, a zatim ga iseći na šnite i služiti.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama