Punjeni kaneloni

by | novembar 23, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 300 g gotovih kanelona
  • 600 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 100 g kečapa
  • 40 g parmezana
  • 1 jaje
  • 80 g putera
  • 5 dl mleka
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ulja
  • 150 g kačkavalja
  • So
  • Biber
  • Origano

PRIPREMA:

1. Crni luk i šampinjone iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati mlevenu junetinu i kratko propržiti da meso promeni boju. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Pred kraj dinstanja dodati kečap, origano i začine po ukusu te promešati.
4. Kanelone kratko blanširati u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pazeći da se ne raspadnu. Potom ih izvaditi I pomoću poslastičarskog džaka napuniti pripremljenim filom.
5. Punjene kanelone poprečno preseći napola.
6. U manjoj posudi otopiti puter, zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije gust sos.
7. U još topao bešamel sos dodati parmezan, jaje i začine po ukusu pa promešati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene kanelone tako da se na krajevima preklapaju.
9. Preliti ih pripremljenim sosom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: