Punjeni kotleti sa sirom

by | jun 10, 2013

Kotleti

Sastojci:

  • 4 deblja svinjska kotleta (krmenadle)
  • 200 g mladog sira
  • 50 g švapskog sira
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 1 kašičica seckanog vlašca
  • 6 dl juneće supe
  • 1 dl pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 200 g šampinjona
  • 700 g krompira
  • 30 g putera
  • 1 dl mleka, ulje
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Svinjske kotlete zaseći po sredini kako bi se dobili otvori za punjenje.
2. Potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Posebno sjediniti izmrvljeni mladi i švapski sir, peršun, vlašac i začine po ukusu pa dobro izmešati.
4. Pripremljenim filom od sira napuniti krmenadle i zatvoriti ih čačkalicama.
5. Punjene krmenadle propržiti na malo ulja sa obe strane, a zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
6. Kada meso omekša, dodati umućenu pavlaku sa brašnom, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Krompir očistiti i iseći na kockice, pa obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu i dobro izmešati.
8. Gotove kotlete poslužiti uz pire krompir.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: