Punjeni medaljoni

by | mart 18, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 1 manji brokoli
  • 100 g mladog sira
  • 100 g mocarele
  • mešavina začina, biber
  • 4 kašike ulja

Za preliv:

  • 350 g pelata paradajza
  • 1 kašičica šećera
  • origano, bosiljak
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1. Svinjske filee očistiti od masnoće i žilica pa poprečno iseći na svakih 5 cm. Dobijene komade istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga procediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
3. Mladi sir i mocarelu iseći na kocke 2×2 cm.
4. Na svaku istanjenu šniclu staviti cvet brokolija i kockicu mladog sira i mocarele. Potom krajeve mesa preklopiti pri vrhu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još medaljona.
5. U teflonskom tiganju ugrejati ulje, te njega poslagati medaljone tako da preklopljeni krajevi budu okrenuti ka dole. Pržiti ih sa obe strane dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Preliv:

1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa maslinovim uljem, bosiljkom, origanom, šećerom i začinima po ukusu.
2. Pripremljenu smesu kratko prokuvati da bi se dobila odgovarajuća gustina.

Finalni postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

Pržene medaljone preliti umakom od paradajza.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: