Punjeni medaljoni
Sastojci:
- 2 svinjska filea
- 1 manji brokoli
- 100 g mladog sira
- 100 g mocarele
- mešavina začina, biber
- 4 kašike ulja
Za preliv:
- 350 g pelata paradajza
- 1 kašičica šećera
- origano, bosiljak
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od masnoće i žilica pa poprečno iseći na svakih 5 cm. Dobijene komade istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga procediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
3. Mladi sir i mocarelu iseći na kocke 2×2 cm.
4. Na svaku istanjenu šniclu staviti cvet brokolija i kockicu mladog sira i mocarele. Potom krajeve mesa preklopiti pri vrhu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još medaljona.
5. U teflonskom tiganju ugrejati ulje, te njega poslagati medaljone tako da preklopljeni krajevi budu okrenuti ka dole. Pržiti ih sa obe strane dok ne porumene.
Preliv:
1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa maslinovim uljem, bosiljkom, origanom, šećerom i začinima po ukusu.
2. Pripremljenu smesu kratko prokuvati da bi se dobila odgovarajuća gustina.
Finalni postupak:
Pržene medaljone preliti umakom od paradajza.
Izvor: Dobra hrana