Punjeni paradajz

by | april 11, 2013

Sastojci:

  • 6 većih paradajza
  • 150 g ljuspica soje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 150 g šampinjona
  • 80 g kečapa
  • 5 dl soka od paradajza
  • supe od povrća po potrebi
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Paradajz zaseći pri vrhu a poklopce sačuvati. Zatim pažljivo kašičicom izdubiti unutrašnjost.
2. Crni luk i šampinjone iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Ljuspice soje preliti vrelom vodom i ostaviti na nabubre. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk i šargarepu pa dodati šampinjone i ljuspice soje te dinstati uz poveremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj dinstanja dodati kečap, začiniti i promešati.
6. Pripremljenim filom napuniti paradajz i preklopiti poklopcima.
7. Posebno sjediniti sok od paradajza sa malo supe od povrća i preručiti u vatrostalnu činiju. U nju poslagati punjeni paradajz. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok paradajz ne omekša.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: