Punjeni paradajz u testu
Sastojci:
- 8 paradajza
- 150 g pilećeg belog mesa
- 150 g junetine od buta
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 1 paprika babura
- 1 jaje
- 1 pečena paprika
- 20 g parmezana
- 4 kašike ulja
- začin C, biber
Za testo:
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl vode
- začin C, biber
Priprema:
1. Piletinu i junetinu samleti, iseći donji deo paradajza i izdubiti sredinu, a očišćene tikvice, papriku baburu, luk i pečenu papriku iseckati na kocke.
2. Na malo ulja pržiti luk dok ne porumeni, te dodati mleveno meso, unutrašnjost paradajza i papriku baburu, pa dinstati uz povremeno dolivanje vode.
3. U omekšalu papriku i meso dodati tikvice i pečenu papriku, začiniti i nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju. U dinstanu ohlađenu masu dodati jaje i parmezan, pa dobro promešati.
4. Pripremljenom masom puniti paradajz, te ga poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju i peći u zagrejanoj rerni.
5. Posebno pripremiti testo od mleka, jaja, brašna i vode, pa ga začiniti po ukusu.
6. Pripremljenim testom zaliti napola pečeni paradajz i vratiti ga u rernu dok se testo ne ispeče.
Izvor: Dobra hrana