Punjeni pohovani ćevapi
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 2 krompira srednje veličine
- 3 jajeta
- 150 g kačkavalja
- 250 g prezli
- 150 g brašna
- 3 dl ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 200 g majoneza
- mešavina začina
- biber
PRIPREMA:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a kačkavalj iseći na štapiće.
2. Krompir zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi, a zatim ga oguliti i ispasirati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, jaje, peršun, pasirani krompir, 4 kašike prezli i začine po ukusu. Sastojke dobro izmešati da bi se dobila kompaktna smesa.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćevape. U sredinu svakog ćevapa staviti štapić sira i prekriti ga mesom.
5. Punjene ćevape uvaljati u brašno, zatim u preostala umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju ne porumene.
6. Pržene ćevape preliti majonezom.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana