Punjeni šampinjoni
Sastojci:
- 30 većih šampinjona
- 1/2 praziluka
- 2 konzerve tunjevine
- 200 g pelata paradajza
- 2 kašike seckanog peršuna
- sok od jednog limuna
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Oprati pečurke i odvojiti drške, pa ih poprskati limunovim sokom da ne bi pocrnele. Praziluk i drške od pečuraka sitno iseckati, tunjevinu procediti od ulja, a pelat paradajza iseći na kocke.
2. U teflonski tiganj sipati malo ulja, poslagati kape šampinjona i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne omekšaju, zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od šampinjona staviti praziluk, pa kad omekša dodati pelat paradajza i seckane drške pečuraka, začiniti po ukusu i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja umešati tunjevinu i pršun. Pripremljenom masom puniti kape od pečuraka.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama