Punjeni šampinjoni u slanini
24 šampinjona srednje veličine
12 listova mesnate slanine
1 manja glavica crnog luka
250 g pileće džigerice
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica gustina
4 kašike ulja
mešavina začina, biber
1. Poklopce šampinjona odvojiti od drški. Drške iseći na kockice, a poklopce propržiti na malo ulja sa obe strane kako bi omekšali.
2. Pileću džigericu očistiti od žilica i sitno iseckati, crni luk takođe sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati pileću džigericu i drške šampinjona. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire i začine po ukusu, posuti sa malo gustina i promešati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
5. Pripremljenim filom napuniti pržene poklopce pečuraka.
6. Po dve punjene pečurke spajati i uvijati ih u listove slanine. Na isti način utrošiti preostali materijal.
7. Pripremljene zamotuljke nabosti na štapiće za ražnjiće i propržiti na malo ulja sa svih strana kako bi slanina porumenela.