Punjeni šampinjoni u slanini

by| mart 31, 2011
Punjeni šampinjoni u slanini

24 šampinjona srednje veličine
12 listova mesnate slanine
1 manja glavica crnog luka
250 g pileće džigerice
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica gustina
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

    1. Poklopce šampinjona odvojiti od drški. Drške iseći na kockice, a poklopce propržiti na malo ulja sa obe strane kako bi omekšali.
    2. Pileću džigericu očistiti od žilica i sitno iseckati, crni luk takođe sitno iseckati.
    3. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati pileću džigericu i drške šampinjona. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
    4. Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire i začine po ukusu, posuti sa malo gustina i promešati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
    5. Pripremljenim filom napuniti pržene poklopce pečuraka.
    6. Po dve punjene pečurke spajati i uvijati ih u listove slanine. Na isti način utrošiti preostali materijal.
    7. Pripremljene zamotuljke nabosti na štapiće za ražnjiće i propržiti na malo ulja sa svih strana kako bi slanina porumenela.

    Izvor:  Dobra hrana logo

    Tagovi: