Punjeni svinjski kare

by| jun 5, 2011

  • 1,5 kg svinjskog karea bez kostiju
  • 200 g mlevene junetine
  • 200 g pileće džigerice
  • 100 g šampinjona
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 50 g pirinča
  • 2 l juneće supe od kocke
  • 1 kg mladih krompira
  • 3 dl ulja
  • mešavina začina
  • so, biber

1. Svinjski kare očistiti od masnoće, a potom nožem izdubiti sredinu kako bi se dobio prostor za punjenje.
2. Crni luk, pileću džigericu i šampinjone iseći na kockice.
3. Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti.
4. Crni luk propržiti na malo ulja, zatim dodati mlevenu junetinu, pileću džigericu i šampinjone, te nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Pred kraj dinstanja dodati pirinač, mlevenu papriku i začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Izdubljen svinjski kare pomoću poslastičarskog džaka napuniti pripremljenim filom i upakovati u kuhinjsku mrežu.
6. U većoj šerpi ugrejati 1,5 dl ulja, a potom spustiti punjeni kare i pržiti ga sa svih strana dok ne porumeni. Potom nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje juneće supe dok meso ne omekša.
7. Mlade krompiriće očistiti, iseći na krupnije kocke i propržiti na preostalom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Tagovi: