Punjeni trouglovi
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 400 g tankih kora za pitu
- 300 g mariniranih šampinjona
- 250 g kačkavalja
- 1/2 praziluka
- 200 g suvog vrata
- 2 dl pavlake
- 300 g kečapa
- origano
- susam
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
PRIPREMA:
1. Praziluk iseći na kockice i propržiti na malo ulja.
2. Marinirane šampinjone iseći na listove, suvi vrat na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti šampinjone, kačkavalj, suvi vrat, praziluk I 100 g kečapa. Dodati origano i začine po ukusu te polako promešati.
4. Uzeti jednu koru za pitu i uzdužno preseći dva puta da bi se dobile tri trake. Na isti način iseći i preostale kore.
5. Na početak jedne trake od kore staviti kašiku pripremljenog fila, a potom prema uputstvu sa slike saviti u trougao.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje I poslagati u njega punjene trouglove.
7. Posebno umutiti preostali kečap I pavlaku pa premazati preko trouglova. Odozgo posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana