Punjeni zavežljaji

by | oktobar 19, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 8 manjih svinjskih šnicli od buta
  • 300 g sveže roštilj kobasice
  • 100 g dimljene pečenice
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 g šampinjona
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 2 kašike senfa
  • 2 dl belog vina
  • 2 kašike brašna
  • 0,5 dl ulja
  • juneće supe po potrebi
  • mešavina začina, biber

PRIPREMA:

1. Svinjske šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese.
2. Crni luk i pečenicu iseći na kockice, a šampinjone na listove. Fil od kobasica istisnuti iz creva.
3. Na malo ulja propržiti luk, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti, a potom skloniti sa ringle.
4. U prohlađeno dinstano povrće dodati smesu od kobasica, pečenicu, peršun, začine po ukusu i promešati.
5. Istanjene šnicle premazati senfom. Na sredinu svake šnicle staviti kašiku pripremljene smese za punjenje, krajeve spojiti pri vrhu i uvezati kuhinjskim koncem.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati punjene zavežljaje, te ih zaliti mešavinom belog vina i juneće supe da ogreznu. Potom prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.Na kraju skloniti foliju i peći dok zavežljaji ne porumene.
7. Pečene zavežljaje izvaditi iz masnoće. U saft od pečenja umešati razmućeno brašno sa malo vode i kratko prokuvati da se zgusne. Pripremljenim umakom preliti zavežljaje.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: