Punjeni zavežljaji
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 8 manjih svinjskih šnicli od buta
- 300 g sveže roštilj kobasice
- 100 g dimljene pečenice
- 1 glavica crnog luka
- 150 g šampinjona
- 2 kašike seckanog peršuna
- 2 kašike senfa
- 2 dl belog vina
- 2 kašike brašna
- 0,5 dl ulja
- juneće supe po potrebi
- mešavina začina, biber
PRIPREMA:
1. Svinjske šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese.
2. Crni luk i pečenicu iseći na kockice, a šampinjone na listove. Fil od kobasica istisnuti iz creva.
3. Na malo ulja propržiti luk, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti, a potom skloniti sa ringle.
4. U prohlađeno dinstano povrće dodati smesu od kobasica, pečenicu, peršun, začine po ukusu i promešati.
5. Istanjene šnicle premazati senfom. Na sredinu svake šnicle staviti kašiku pripremljene smese za punjenje, krajeve spojiti pri vrhu i uvezati kuhinjskim koncem.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati punjene zavežljaje, te ih zaliti mešavinom belog vina i juneće supe da ogreznu. Potom prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.Na kraju skloniti foliju i peći dok zavežljaji ne porumene.
7. Pečene zavežljaje izvaditi iz masnoće. U saft od pečenja umešati razmućeno brašno sa malo vode i kratko prokuvati da se zgusne. Pripremljenim umakom preliti zavežljaje.
Izvor: Dobra hrana