Račići sa integralnim pirinčem
Potrebni sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
400 g očišćenih račića
250 g integralnog pirinča
1 glavica crnog luka
1 kašičica tucane ljute paprike
5 dl soka od paradajza
5 kašika maslinovog ulja
0,5 kašičice šećera
0,5 dl soja sosa
bosiljak
so, biber
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Integralni pirinač napola obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti.
2. Crni luk što sitnije iseckati i propržiti na maslinovom ulju. Dodati poluobaren integralni pirinač, tucanu ljutu papriku, šećer, paradajz i soja sos, te kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Pred kraj kuvanja dodati račiće, bosiljak i začine po ukusu i sve zajedno kratko prokuvati.