Račići sa integralnim pirinčem

by| jul 22, 2011

Potrebni sastojci:Račići sa integralnim pirinčem

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

400 g očišćenih račića
250 g integralnog pirinča
1 glavica crnog luka
1 kašičica tucane ljute paprike
5 dl soka od paradajza
5 kašika maslinovog ulja
0,5 kašičice šećera
0,5 dl soja sosa
bosiljak
so, biber

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Integralni pirinač napola obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti.
2. Crni luk što sitnije iseckati i propržiti na maslinovom ulju. Dodati poluobaren integralni pirinač, tucanu ljutu papriku, šećer, paradajz i soja sos, te kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Pred kraj kuvanja dodati račiće, bosiljak i začine po ukusu i sve zajedno kratko prokuvati.

Tagovi: