Ragu sa krompir pireom by 24Kitchen
Za ragu:
- 1 kg teletine za kuvanje
- 2 supene kašike suncokretovog ulja
- so i biber
- 2 supene kašike brašna
- 15 g maslaca
- 2 glavice crnog Iuka
- 6 čenova belog Iuka
- 10 plodova crvenog kedra
- 4 supene kašike sirćeta
- 2 lovorova lista
- 330 ml piva
Za kupus:
- pola glavice crvenog kupusa
- 1 jabuka
- 1 glavica vlašca
- 2 supene kašike smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
- 100 ml vode
- Za krompir-pire:
- 800 g krompira
- 100 ml svežeg mleka
- So i biber
Način pripreme:
1. Isecite teletinu na komade. Posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno. Isecite Iuk na polumesece.
2. Zagrejte ulje u dubokom tiganju. Propržite 5 minuta meso u njemu, dodajte i malo parče maslaca za bolji ukus. Dodajte Iuk, sitno isackani beli Iuk i zrna crvenog kedra. Zalijte s pola piva i pola sirćeta. Dodajte Iovorov list. Sačekajte 1-2 minuta, pa ako ja neophodno dodajte vodu. Poklopite i ostavite ragu da se krčka tri sata (dok meso ne počne da se raspada).
3. Pripremanje kupusa počnite 30 minuta pre kraja pripremanja ragua. Isecita kupus na tračice i propržite ga u tiganju s uljem. Dodajte oljuštenu jabuku, iseckanu na tanke kriške, sitno iseckan Iuk, sirće i šećer. Dodajte malo vode. Plodove crvenog kedra stavite u cediljku za čaj i potopite je u kupus. Poklopite kupus i ostavite da se krčka 30 minuta, uz povremeno mešanje. Kada kupus omekša, sklonite cediljku.
4. Napravite krompir-pire sa malo svežeg mleka i maslaca.
5. Servirajte ragu s mesom, krompir-pireom i dinstanim crvenim kupusom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen