Ramstek u sosu od senfa
Sastojci:
- 600 g ramsteka
- 1 dl belog vina
- juneće supe po potrebi
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike susama
- 1 dl pavlake
- 1 kašika gustina
- 2 čena belog luka
- 300 g testenine po želji
- ulje, biber, so
Priprema:
1. Ramstek iseći na tanje šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Od istanjenih šnicli ručno oblikovati medaljone, pa ih premazati senfom.
3. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, pa u njega spuštati medaljone sa krajevima okrenutim nadole i pržiti ih dok ne porumene. Potom okrenuti na drugu stranu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi dok meso ne omekša.
4. Kada je meso napola dinstano, izvaditi ga iz tiganja i ostaviti na toplom. U tiganj dodati belo vino, pavlaku, preostali senf, susam, pasirani beli luk i mešavinu gustina sa malo juneće supe. Kratko prokuvati da se dobije ujednačena smesa, te vratiti meso i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok medaljoni potpuno ne omekšaju. Pred kraj dodati začine po ukusu.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana