Rapsodija sezonskih ukusa!
Zimska sezona nam donosi pravo malo carstvo predivnih boja – taman da razbijemo mrazovitu monotoniju! Naoštrite noževe, naseckajte sezonske namirnice, uključite rernu i uživajte u laganoj večeri!
Sastojci:
dve cvekle
pola bundeve
dve manje šargarepe
pola praziluka
oko 10 kom čeri paradajza
limun
vlašac, peršun, ruzmarin, so
maslinovo ulje
Priprema:
Naseckajte cveklu, praziluk, šargarepu i limun na kolutove, a bundevu na kriške. (Više o pečenoj cvekli pročlitajte u štampanom izdanju magazina L&Z, u okkviru Gastro rubrike!). Poređajte na pleh na papir za pečenje i dodajte čeri paradajz. Poprskajte maslinovim uljem, sokom limuna, s malo soli i svežim začinima po želji. Pecite u rerni na 200C dok povrće ne porumeni i ne omekša!
P.S. Ukoliko neku namirnicu više prefirate slobodno možete povećati količinu!
Autor: Tamara Bogunović
Foto: Pixabay
Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.