Rapsodija sezonskih ukusa!

by | novembar 22, 2017

Zimska sezona nam donosi pravo malo carstvo predivnih boja – taman da razbijemo mrazovitu monotoniju! Naoštrite noževe, naseckajte sezonske namirnice, uključite rernu i uživajte u laganoj večeri!

Sastojci: 

dve cvekle

pola bundeve

dve manje šargarepe

Članak se nastavlja posle reklama

pola praziluka

oko 10 kom čeri paradajza

limun

Članak se nastavlja posle reklama

vlašac, peršun, ruzmarin, so

maslinovo ulje

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

Naseckajte cveklu, praziluk, šargarepu i limun na kolutove, a bundevu na kriške. (Više o pečenoj cvekli pročlitajte u štampanom izdanju magazina L&Z, u okkviru Gastro rubrike!). Poređajte na pleh na papir za pečenje i dodajte čeri paradajz. Poprskajte maslinovim uljem, sokom limuna, s malo soli i svežim začinima po želji. Pecite u rerni na 200C dok povrće ne porumeni i ne omekša!

P.S. Ukoliko neku namirnicu više prefirate slobodno možete povećati količinu!

Autor: Tamara Bogunović

Foto: Pixabay

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Tagovi: