Ražnjići od soma
POTREBNO JE: (za 5 osoba)
Vreme pripreme: 40 min.
- 1,5 kg fileta soma
- 200 g listova bekon slanine
- 150 g šeri paradajza
- 150 g šampinjona
- 1 paprika babura
- 50 g dimljene slanine
- u komadu
- mešavina začina
- so, biber
PRIPREMA:
1. Filete soma iseći na manje komade (3×3 cm), a zatim ih začiniti po ukusu. Šampinjone i šeri paradajz preseći napola, a papriku iseći na krupnije kocke.
2. Komade soma uvijati u listove bekon slanine dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
3. Na drvene štapove za ražnjiće naizmenično nizati komad soma u slanini, šeri paradajz, šampinjone i papriku, te isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
4. Roštilj premazati slaninom, poređati pripremljene ražnjiće i peći ih najpre sa jedne, a potom i sa druge strane, dok ne porumeni.
REČ PLUS:
Promene navika u ishrani I promenu popularnosti određenih vrsta hrane tokom poslednjeg veka stvorile su neuravnoteženost između nivoa Omega-3 i Omega-6 (obe su poli-nezasićene masne kiseline), i ova neuravnoteženost je postepeno doprinela zdravstvenim problemima.