Rebarca u saftu

by | mart 2, 2013

Sastojci:

  • 800 g svežih svinjskih rebaraca
  • 0,5 dl soja sosa
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike vuster sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 3 čena belog luka
  • 1 pomorandža
  • ulje, biber,so

Priprema:

1. Svinjska rebra iseći na manje komade.
2. Beli luk sitno iseckati, a pomorandžu iscediti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, sok od paradajza, senf, šećer, vuster sos, sok od pomorandže, beli luk i malo bibera po ukusu.
4. U pripremljenu smesu natopiti svinjska rebarca i ostaviti ih da se mariniraju najmanje 120 min.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati marinirana rebarca te ih preliti ostatkom marinade. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečena rebarca poslužiti uz pržene šargarepe.

Izvor: Dobar hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: