Recept dana: Čokoladna torta sa pomorandžom

by | januar 7, 2019

Ukoliko još niste odabrali idealnu poslasticu za božićnu trpezu, donosimo vam recept za preukusnu čokoladnu tortu, sa pomorandžom. Kombinacija ova dva ukusa već na prvu pomisao asocira na zimu i praznike, pa je sada idealno vreme da svoje ukućane iznenadite malim čokoladnim iznenađenjem.

Sve što vam je potrebno je…

Za biskvit:

400g pirea od pomorandže

6 jaja

Članak se nastavlja posle reklama

200g brašna

200g šećera

Kesica vanil šećera

Članak se nastavlja posle reklama

2 kašičice praška za pecivo

40g kakaa

Članak se nastavlja posle reklama

Za fil:

250g tamne čokolade

250g šlaga

Priprema:

Cele pomorandže stavite u vodu i kuvajte ih oko sat i 15 minuta. Vodu promenite nakon pola h, kako biste uklonili gorčinu koju su pomorandže pustile.

Članak se nastavlja posle reklama

Rernu zagrejte na 180 stepeni i pripremite okrugli kalup za tortu. Kalup postavite pek papirom, koji ćete uz ivicu kalupa premazati uljem i posuti brašnom.

Kada skuvate pomorandže ostavite ih da se ohlade.

U posudi izmutite jaja, šećer i brašno, mikserom.

Pomorandže prepolovite i izvadite sredinu od koje ćete štapnim mikserom napraviti pire.

Pire od pomorandže dodajte smesi jaja, brašna i šećera.

Članak se nastavlja posle reklama

Dobro sjedinite sve sastojke u glatku smesu i prebacite je u kalup.

Zapecite biskvit u rerni 40 minuta.

Dok se biskvit peče, napravite čokoladni fil.

Umutite šlag i dodajte mu na pari istopljenu čokoladu.

Fil prelijte preko torte i ostavite je u frižideru oko 6 sati da se stegne.

Članak se nastavlja posle reklama

Tortu ukrasite kolutovima pomorandže.

Pročitajte i…Recept dana: Jednostavna kremasta poslastica

Foto: GettyImages

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Tagovi: