Recept dana: Čokoladni tart sa pomorandžama
Danas smo za vas pripremili recept za pravi jesenji desert. Neobična kombinacija crne čokolade i pomorandže zasigurno će vam se dopasti.
Sve što vam je potrebno za…
Testo:
- 50g kakao praha
- 200g badema
- 75g kokosovog ulja
- Kašika šećera
- 2 kašike vode
- Prstohvat soli
Fil:
- 350g tofua
- 150g crne čokolade
- 3 kašike javorovog sirupa
- Kašika kakao praha
- Kašika ekstrata vanile
- Rendana pomorandžina kora
- 2dl ceđenog soka od pomorandže
- Prstohvat soli
Pročitajte i…Recept dana: Niskokalorične palačinke
Priprema:
Rernu zagrejte na 160ºC. U blender stavite bademe, kakao prah, šećer i so i kratko izmešajte. Dodajte kokosovo ulje pa opet mešajte. Zatim dodajte vodu i proverite da li je smesa dovoljno vlažna i lepljiva da se može oblikovati. Ako se smesa mrvi i suva je, dodajte još kašiku vode.
Smesu stavite na čistu površinu pa izvaljajte rukama. U kalup za tart rasporedite trećinu smese na dno i lagano pritisnite prstima. Ostatak smese stavite na rubove i pritisnite prstima. Formiranu koru za tart stavite u frižider na 20 minuta, a za to vreme napravite fil.
Najpre izvadite tofu iz pakovanja i umotajte ga u nekoliko slojeva kuhinjskog ubrusa i ostavite 5-10 minuta dok papir ne pokupi svu vlagu.
U blenderu izmešajte tofu, kakao, topljenu čokoladu, javorov sirup, sok od pomorandže, koru od naranče, ekstrat vanile i so. Mešajte dok ne dobijete krem bez grudvica.
Koru izvadite iz frižidera i stavite u rernu na 30 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu. Prelijte filom i pospite rendanom pomorandžinom korom. Stavite u frižider barem sat vremena pre posluživanja.
Pročitajte i…Jesenja poslastica: Čizkejk od bundeve
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.
Foto: Thinkstock