Recept dana: Macaronsi
Chic Francuski kolačići, mnogima su omiljena poslastica, a posebno ih volimo i zbog njihove dekorativnosti. Mnogi izbegavaju da prave ove šarene kolačiće misle da je proces veoma komplikovan, međutim ako se držite recepta i poštujete naznačeno vreme pečenja, sve je i više nego jednostavno.
Sve što vam je potrebno je…
- 3 belanceta
- 60g šećera
- 100g sitno mlevenih blanširanih badema
- 165g šećera u prahu
- Malo soli
- Jestiva boja
- Za punjenje, domaći krem po izboru
Priprema:
U posudu za mućenje stavite 3 belanceta, dodajte im malo soli i lagano ih mutite, dok se ne zapene, a tada dodajte malo kristal šećera. Mutite dok ne dobijete čvrstu smesu i u par navrata dodajte sitni šećer.
U posebnoj posudici izmešajte šećer u prahu i sitno samleven badem, pa to dodajte u umućena belanca, uz to dodajte i prehrambenu boju. Sve dobro promešajte, kako biste dobili ujednačenu smesu.
Smesu stavite u špric za šlag i na pek papir istisnite malo smese, kako biste dobili poklopčiće macaronsa.
Macaronse stavite u rernu, zagrejanu na 150 stepeni i pecite ih od 10 do 15 minuta.
Kada se macaronsi skroz ohlade izvadite ih iz pleha i napunite ih filom za koji ste se odlučili.
Pročitajte i…Recept dana: Mafini sa bananama i jagodom
Foto: @cloudykitchen