Recept dana: Macaronsi

by | maj 18, 2019

Chic Francuski kolačići, mnogima su omiljena poslastica, a posebno ih volimo i zbog njihove dekorativnosti. Mnogi izbegavaju da prave ove šarene kolačiće misle da je proces veoma komplikovan, međutim ako se držite recepta i poštujete naznačeno vreme pečenja, sve je i više nego jednostavno.

Sve što vam je potrebno je…

  • 3 belanceta
  • 60g šećera
  • 100g sitno mlevenih blanširanih badema
  • 165g šećera u prahu
  • Malo soli
  • Jestiva boja
  • Za punjenje, domaći krem po izboru

Priprema:

U posudu za mućenje stavite 3 belanceta, dodajte im malo soli i lagano ih mutite, dok se ne zapene, a tada dodajte malo kristal šećera. Mutite dok ne dobijete čvrstu smesu i u par navrata dodajte sitni šećer.

U posebnoj posudici izmešajte šećer u prahu i sitno samleven badem, pa to dodajte u umućena belanca, uz to dodajte i prehrambenu boju. Sve dobro promešajte, kako biste dobili ujednačenu smesu.

Članak se nastavlja posle reklama

Smesu stavite u špric za šlag i na pek papir istisnite malo smese, kako biste dobili poklopčiće macaronsa.

Macaronse stavite u rernu, zagrejanu na 150 stepeni i pecite ih od 10 do 15 minuta.

Kada se macaronsi skroz ohlade izvadite ih iz pleha i napunite ih filom za koji ste se odlučili.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Recept dana: Mafini sa bananama i jagodom

Foto: @cloudykitchen

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: