Recept dana: Piletina u sosu od pečuraka

by | jul 14, 2019

Ako ste već počeli da vodite računa o svojoj ishrani i foklusirali se na unos proteina, onda je vaša idealna kombinacija za ručak piletina u sosu od pečuraka, jer su i šampinjoni i piletina dobar izvor proteina, a uz to, savršena kombinacija ukusa učiniće da ovaj obrok, postane jedan od omiljenih obroka na vašem meniju.

Sve što vam je potrebno je…

  • 2 filea pilećeg belog mesa
  • Soli i bibera po želji
  • Kašika ulja
  • Sitno iseckan crni luk
  • Iseckani šampinjoni
  • 2 kašike belog vina
  • 1/4 šolje razmućene kocke za supu
  • 2 kašike pavlake za kuvanje
  • 2 kašike svežeg vlašca, sitno iseckanog

Priprema:

Piletinu začinite solju i biberom. Na srednjoj temperaturi zagrejte malo ulja i ispržite piletinu. Kada je piletina gotova stavite je na tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom, kako bi što duže ostala topla.

U tiganj, u kome ste pržili piletinu, dodajte luk i dinstajte ga nekoliko minuta, a zatim mu dodajte i pečurke. Dodajte malo belog vina i mešajte dok ne ispari, a zatim dodajte razmućenu kocku za supu, pavlaku za kuvanje i vlašac, pa sve zajedno mešajte dok ne provri.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada je sos gotov, prelijte ga preko piletine i poslužite uz omiljeni prilog.

Pročitajte i…Recept dana: Šarena salata sa piletinom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: GettyImages

Tagovi: