Recept dana: Piletina u sosu od pečuraka
Ako ste već počeli da vodite računa o svojoj ishrani i foklusirali se na unos proteina, onda je vaša idealna kombinacija za ručak piletina u sosu od pečuraka, jer su i šampinjoni i piletina dobar izvor proteina, a uz to, savršena kombinacija ukusa učiniće da ovaj obrok, postane jedan od omiljenih obroka na vašem meniju.
Sve što vam je potrebno je…
- 2 filea pilećeg belog mesa
- Soli i bibera po želji
- Kašika ulja
- Sitno iseckan crni luk
- Iseckani šampinjoni
- 2 kašike belog vina
- 1/4 šolje razmućene kocke za supu
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- 2 kašike svežeg vlašca, sitno iseckanog
Priprema:
Piletinu začinite solju i biberom. Na srednjoj temperaturi zagrejte malo ulja i ispržite piletinu. Kada je piletina gotova stavite je na tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom, kako bi što duže ostala topla.
U tiganj, u kome ste pržili piletinu, dodajte luk i dinstajte ga nekoliko minuta, a zatim mu dodajte i pečurke. Dodajte malo belog vina i mešajte dok ne ispari, a zatim dodajte razmućenu kocku za supu, pavlaku za kuvanje i vlašac, pa sve zajedno mešajte dok ne provri.
Kada je sos gotov, prelijte ga preko piletine i poslužite uz omiljeni prilog.
Pročitajte i…Recept dana: Šarena salata sa piletinom
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: GettyImages