Recept dana: Potaž od kestena
Hladno vreme nas je već uveliko zavilo u debele džempere, šalove i kape. Knez Mihailovom ulicom miriše pečeni kesten i to nas je navelo da potražimo neki izvrstan recept sa ovom sezonskom namirnicom. Traganje nas je dovelo do sjajnog gastro bloga Cooking with the cat! Prenosimo vam recept za potaž od kestena…
Sastojci:
500 g kestena
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
¼ korena celera
2 paškanata
1,5 l bujona
lovorov list
maslinovo ulje
so, biber
Za serviranje:
kisela pavlaka
hleb
Priprema:
Kestene zasečemo i pečemo u rerni, 15 minuta na 250°C. Ohladimo ih oljuštimo od kore. Povrće sitno naseckamo i dinstamo na malo maslinovog ulja. Kada je povrće skuvano dodamo kesten, lovorov list i bujon. Kuvamo oko 40 minuta da se svi ukusi sjedine, izvadimo lovorov list i štapnim mikserom izblendiramo potaž. Ako je potrebno dodamo malo vode do željene gustine, posolimo i pobiberimo. Potaž serviramo sa istostiranim hlebom i kiselom pavlakom.
Autor: Tamara Bogunović
Foto: cookingwiththecat.tumblr.com
Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.