Recept dana: Riba sa salatom od graška
Trudimo se da u ove vruće dane ispunimo što zdravijim, laganijim i što manje kaloričnim obrocima, a kako bi idealno bilo da se na vašem meniju riba nađe barem 2 puta nedeljno, donosimo vam recept za lagan i ukusan ručak: riba sa salatom od graška.
Sastojci:
- Kašika soka od limete
- Kašika narendanog đumbira
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- 340g graška
- 1 crveni luk, sitno iseckan
- Kašika susama
- 4 riblja filea po želji
Priprema:
Pomešajte sok limete, đumbir, jednu kašiku ulja, prstohvat soli i bibera. Dodajte kuvani grašak, luk, semenke susama i sve dobro promešajte.
Začinite ribu sa malo soli i bibera.
Članak se nastavlja posle reklama
Zagrejte tiganj sa jednom kašikom maslinovog ulja i pecite ribu oko 3 minute sa svake strane.
Poslužite file ribe, posložen preko salate od graška i uživajte u obroku bogatom proteinima i vlaknima.
Pročitajte i…Recept dana: Losos na japanski način
Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Thinkstock