RECEPT: Filovane tikvice

by| april 16, 2010

Fillovane tikvice recept

POTREBNO JE:

  • 3 tikvice
  • 3 jajeta
  • 150 g brašna
  • 200 g prezli
  • 200 g švapskog sira
  • 4 kisela krastavca
  • 100 g suvog vrata
  • 100 g krem sira
  • 80 g mariniranih šampinjona
  • 5 šeri paradajza
  • 2 dl ulja
  • mešavina začina, so

PRIPREMA:

1. Tikvice oguliti, posoliti i ostaviti da odstoje 10 minuta. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
2. Krastavce, suvi vrat i marinirane šampinjone sitno iseckati, a šeri paradajz poprečno preseći napola.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski i krem sir pa dodati marinirane šampinjone, kisele krastavce i suvi vrat, začiniti po ukusu i polako promešati.
4. Na kolut pohovane tikvice staviti kašiku pripremljenog fila, preklopiti drugim kolutom, probosti čačkalicom a odgore staviti polovinu šeri paradajza. Na isti način iskoristiti preostali materijal.

 

Članak se nastavlja posle reklama

REČ PLUS:

Visok udeo vode čini tikvice idealnom namirnicom za dijetu, a da bi
se potpuno iskoristila lekovita svojstva ovog povrća, preporučljivo je
da se konzumiraju sa korom. 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  

Tagovi: