RECEPT: Kroketi u slanini sa prelivom od pavlake

by| septembar 10, 2010

Kroketi u slanini

POTREBNO JE:

  • 500 g fileta soma
  • 1 praziluk
  • 200 g feta sira
  • 100 g listova mesnate slanine
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 brokolija
  • 1 mlada tikvica
  • 200 g šampinjona
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 100 g kukuruznog griza
  • bosiljak
  • mešavina začina, biber

PRIPREMA:

1. Filete soma samleti na mašini za mlevenje, a 1/2 praziluka, crvenu papriku i mladu tikvicu zajedno sa korom iseći na štapiće. Ostatak praziluka iseći na što sitnije kockice, feta sir izrendati na krupno rende, brokoli iskidati na cvetove, a šampinjone iseći na listove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu ribu, feta sir i praziluk isečen na kocke, dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
3. Od pripremljene mase nauljenim rukama praviti krokete valjkastog oblika. Svaki kroket uvaljati u kukuruzni griz, potom po sredini uviti u slaninu.
4. Pripremljene krokete pržiti na vrelom maslinovom ulju dok ne porumene. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Posebno na malo ulja propržiti pripremljeno povrće kako bi omekšalo i dodati začine po ukusu.
6. Takođe, posebno na malo ulja propržiti bosiljak, dodati neutralnu pavlaku i začine po ukusu pa kuvati 2 minuta.
7. Pržene krokete preliti umakom od pavlake i služiti uz proprženo povrće.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  Dobra hrana logo

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: