RECEPT: Lignje sa povrćem

by| jun 28, 2010

Lignje sa povrcem

POTREBNO JE:

  • 500 g očišćenih lignji srednje veličine
  • 1 mlada tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 400 g šampinjona
  • 1 praziluk
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 0,5 dl soja sosa
  • 2 kašike vočester sosa
  • mešavina začina
  • biber

PRIPREMA:

1. Lignje iseći na kolutove, tikvicu zajedno sa korom iseći na štapiće, crvenu papriku, praziluk i šargarepu očistiti i takođe iseći na štapiće, a šampinjone iseći na četvrtine.
2. U voku na malo maslinovog ulja propržiti šargarepu, potom dodati crvenu papriku i lignje, pa i njih kratko propržiti.
3. Zatim dodati tikvice i šampinjone pa pržiti dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Dodati mešavinu belog luka u prahu, soja i vočester sosa, začiniti po ukusu, promešati i još kratko propržiti.

REČ PLUS:

Članak se nastavlja posle reklama

Prema smernicama piramide pravilne ishrane lignje su u grupi zajedno s ostalim vrstama ribe,a riba je jedna od najznačajnijih namirnica u ljudskoj prehrani.

 

Izvor:  Dobra hrana logo

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: