RECEPT: Pačije grudi sa dofinejskim krompirom
POTREBNO JE:
- pačije grudi,
- crno vino,
- krompir,
- beli luk,
- neutralna pavlaka,
- zeleni biber,
- demiglas,
- začin
PRIPREMA:
Pačije grudi odvojte od kosti, a zatim stavite u marinadu od crnog vina da stoje 24 sata. Na grejnu ploču prvo stavite stranu sa kožicom.
Vatra ne sme da bude jaka. Meso se s te strane peče desetak minuta, a sa druge pet. Pečene pačije grudi isecite i dopecite.
Dofinejski krompir Krompir isecite kao čips, stavite u posebnu formu (može okrugla kao na slici) i zalijte belim lukom i neutralnom pavlakom. Pecite četrdesetak minuta na 170 stepeni.
Sos od zelenog bibera osim samog bibera, čine neutralna pavlaka, demiglas i malo začina.
REČ PLUS:
Kod Francuza je uobičajeno da se malo hrane nađe na velikom tanjiru. Ali zato je užitak maksimalan.
Članak se nastavlja posle reklama