Pica od mesa – jelo za društvo i porodicu

Omiljena hrana svih generacija

by | mart 29, 2020
pica od mesa

Pica od mesa je omiljeno jelo generacija. Uz nju se okupljaju porodica i prijatelji, uz nju se prave žurke i slave rođendani. Postoji mnogo različitih načina da je napravite, vi ste kreator i od vaše mašte i želja zavisi kakva će pica od mesa biti.

 

Od mnoštva recepata, što posnih i vegetarijanskih, što onih klasičnih mi vam dajemo ideju da napravite pica od mesa bez hlebne podloge.

Pica od mesa

Pica od mesa znači da umesto testa za podlogu koristite mleveno meso. Ako se pitate zašto, zato što ima onih koji nisu tolerantni na gluten, možda nemate brašna ili kvasca, a volite meso, onda je ovakva podloga od mesa idealno rešenje.

Potrebno:

500 g mlevenog mesa po izboru,
1 čen belog luka,
1/2 dl ulja (maslinovog ili običnog po izboru),
2 veća sveža paradajza,
100 g dimljene šunke,
200 g mocarela sira,
origano,
so i biber.

Članak se nastavlja posle reklama

Napomena:

Poenta ovog recepta je da ga pravite baš kao što biste pravili i svaku drugu picu, možete da praznite frižider od svega, a možete i da napravite odlično jelo od odabranih sastojaka.

Ako vam ne smeta gluten, u meso možete dodati prezlu, ili malo starog hleba. Ovako ćete dobiti mekšu i sočniju podlogu, koja je dobra ako želite da od manje mesa napravite veću picu. Isečen hleb potopite u mleko i ostavite ga da omekša.

Članak se nastavlja posle reklama

Omekšali hleb ocedite i dodajte u meso. Umesto hleba možete da u meso dodate 1 ili 2 jajeta i sve zgusnete dodavanjem prezli. odaberite podlogu po ukusu i potrebama.

Beli luk dodajte u meso  jer bolje ide uz paradajz i origano, nego crni luk. Umesto svežeg paradajza možete koristiti i konzervirani paradajz ili gusti sok od paradajza.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako nemate masline, ili ih ne volite dodajte marinirane pečurke ili koristite ono što biste i inače stavili na picu od testa.

Priprema:

Nije teško da se napravi pica od mesa.

U meso dodajte so, biber, ulje, iseckani beli luk i sve dobro umesite. Paradaiz isecite na kockice. Rernu uključite da se greje na 250°C. Kod većine današnjih standardnih šporeta to je najviša temperatura.

Smesu od mesa rasporedite u tepsiju u debljini koja vama najviše odgovara, ali mislim da ne bi trebalo da bude deblje od 1 cm. Preko mesa rasporedite paradajz i pospite origanom. Sve zajedno stavite u zagrejanu rernu i pecite 15 minuta, piše kuvarancije.com

Članak se nastavlja posle reklama

 

Foto: Guliver/Getty