RECEPT: Piletina u sosu od kikirikija

by| januar 11, 2010

Recept, piletina u sosu od kikirikija

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 50 min.

  • 1 kg pilećeg belog mesa
    3 glavice luka
    300 g paradajz pelata
    50 g pirea od paradajza
    125 g putera od kikirikija
    50 g kikirikija u zrnu
    0,5 dl ulja
    mešavina začina, biber

 

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pileće belo meso uzdužno iseći na manje komade, začiniti po ukusu. Propržiti meso na vrelom ulju kako bi porumenelo, a potom ga izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
2. Luk iseći na kockice, a paradajz pelat izmiksati u blenderu.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk kako bi porumeneo, a zatim dodati paradajz pelat i paradajz pire, te dinstati 10 min.
4. Dodati kikiriki, puter od kikirikija, začiniti po ukusu, pa vratiti pečenu piletinu i dinstati još 10 minuta kako bi se dobila željena gustina. Gotovo jelo služiti uz krompir pire.

 

REČ PLUS:

Članak se nastavlja posle reklama

Živinsko meso je idealno za postizanje vitke linije
jer sadrži mali procenat masnoće i holesterola, a mnogo životinjskih
belančevina koje aktiviraju sagorevanje masti i na taj način pomažu u
skidanju viška kilograma.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  

Tagovi: