RECEPT: Piletina u sosu od kikirikija
POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 50 min.
- 1 kg pilećeg belog mesa
3 glavice luka
300 g paradajz pelata
50 g pirea od paradajza
125 g putera od kikirikija
50 g kikirikija u zrnu
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
PRIPREMA:
1. Pileće belo meso uzdužno iseći na manje komade, začiniti po ukusu. Propržiti meso na vrelom ulju kako bi porumenelo, a potom ga izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
2. Luk iseći na kockice, a paradajz pelat izmiksati u blenderu.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk kako bi porumeneo, a zatim dodati paradajz pelat i paradajz pire, te dinstati 10 min.
4. Dodati kikiriki, puter od kikirikija, začiniti po ukusu, pa vratiti pečenu piletinu i dinstati još 10 minuta kako bi se dobila željena gustina. Gotovo jelo služiti uz krompir pire.
REČ PLUS:
Živinsko meso je idealno za postizanje vitke linije
jer sadrži mali procenat masnoće i holesterola, a mnogo životinjskih
belančevina koje aktiviraju sagorevanje masti i na taj način pomažu u
skidanju viška kilograma.