RECEPT: Rolnice od listova za lazanje

by| januar 1, 2010

Rolnice od listova lazanje

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Priprema: 40 min. Pečenje: 20 min.

  • 16 listova za lazanje
    400 g mlevene junetine
    2 čena belog luka
    1 glavica crnog luka
    2 dl crnog vina
    1 šargarepa
    100 g mortadele
    400 g paradajz pelata
    2 dl pavlake
    40 g parmezana
    5 kašika ulja
    mešavina začina, so, biber

 

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Listove za lazanje prokuvati u slanoj vodi oko 8 minuta, zatim ih izvaditi i ocediti. Crni luk i mortadelu iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati mleveno meso i šargarepu, te dinstati uz povremeno dolivanje crnog vina da svi sastojci fino omekšaju. Na kraju dodati mortadelu i začine po ukusu, pa dobro izmešati.
3. Na svaki list lazanje staviti malo fila, te urolovati.
4. U blenderu izmiksati paradajz pelat, pa sjediniti sa pavlakom i dobro izmešati.
5. Dno vatrostalne posude prekriti polovinom umaka od paradajz pelata i pavlake, a zatim odozgo poslagati filovane rolnice, tako da budu okrenute šavovima nadole. Preliti ostatkom umaka od paradajza i pavlake, posuti parmezanom i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rerni na 200 ºC. Peći 20 minuta.

 

REČ PLUS:

Članak se nastavlja posle reklama

Postoje jela koja jednostavno morate znati da napravite. Lazanje su jedno od njih. Osim toga, ovaj, već uobičajen, spoj testa, mlevenog mesa, sira i paradajz sosa je odličan izbor za sve koji su naklonjeni italijanskoj kuhinji.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  

Tagovi: