Recept za neobičan slatkiš: Napravite crne jabuke!
Ne brinite, ove jabuke nisu otrovne kao ona koju je probala Snežana, iako je recept za „Black Poison“ inspirisan upravo ovom junakinjom!
Za pripremu ovog neobičnog slatkiša potrebno vam je ukupno oko dva sata. Ne brinite, na kuvanje ćete potrošiti svega deset minuta. 🙂
Neophodni sastojci:
- 6 jabuka Greni Smit
- 1 šolja smeđeg šećera
- pola šolje tečnog šlaga
- 4 kašičice putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- jestiva crna boja
- drveni štapići koje ćete zabosti u jabuke
1. Kako biste napravili karamel smesu, u šerpicu sipajte šlag u tečnom stanju i smeđi šećer, te stavite na srednju temperaturu. Neprestano mešajte dok se šećer ne rastopi. Kada se rastopi, dodavajte postepeno puter, kašičicu, po kašičicu. Nakon svake kašičice dobro promešajte. Smanjite ringlu na minimum te dodajte ekstrakt vanile. Konstantno mešajte dok smesa ne postane svetlobraon (oko šest minuta). Morate neprestano mešati kako vam šećer ne bi zagoreo.
2. Čim sklonite karamel smesu sa ringle, odmah je sipajte u teglu. Ostavite oko jedan sat da se ohladi i zgusne.
3. Otkinite peteljke sa jabuka i pažljivo zabodite štapiće u središte.
4. Jednu po jednu, umočite jabuke duboko u karamel, ali ostavite zeleni krug oko štapića, odnosno nemojte potopiti celu jabuku. Držite neko vreme jabuku iznad tegle s karamelom dok se potpuno ne ocedi.
5. Stavite jabuke na papir za pečenje i ostavite ih da odstoje oko sat vremena i spremne su za posluženje!
Autor: Life Content, M.K.
Foto: Pinterest