Recepti prilagođeni dijabetičarima: Sprečite infarkt!

by | septembar 8, 2015

Clipboard
Kad vam je lekar dao listu namirnica koje morate izbegavati – srušio vam se svet. Pa šta je preostalo, zapitali ste se… Ne očajavajte! Zdrava ishrana ne mora biti jednolična i neukusna. Naprotiv! Uz malo mašte i volje moguće je hraniti se zdravo, a pritom uživati u slasnim obrocima

Čorba od paradajza s prosom
12 g UH

Foto: Gulivet/Thinkstock

Foto: Gulivet/Thinkstock

300 ml gustog soka od paradajza
200 ml vode
50 g oljuštenog i očišćenog prosa
1 manja glavica crnog luka
1 manja šargarepa
malo morske soli
malo smeđeg šećera
1 lovorov list
malo bibera
peršunov list

Priprema
Na malo ulja prodinstajte crni luk. Dodajte proso, kratko ga propržite, dodajte vodu i kuvajte na umerenoj temperature desetak minuta, od trenutka kad proključa.
Kada se proso raskuva, dodajte sok od paradajza, so, lovorov list, biber i malo šećera. Ukoliko je čorba gusta, dodajte još malo vode. Kuvajte pet minuta i skinite s ringle. Kada se supa prohladi, pospite je sveže seckanim peršunovim listom.

Članak se nastavlja posle reklama

Nutritivne vrednosti: Porcija od 200 ml sadrži oko 250 kCal, 0,2 g masti, 0 mg holesterola, 100 mg natrijuma, 12 g ugljenih hidrata, 3 g vlakana, 8 g proteina.

Ostatak recepata potražite OVDE

Tagovi: