Recepti za finger food party
Ketering je jedan od važnih činilaca svake dobre zabave, jer proslava nikada nije potpuna bez malih i pažljivo probranih zalogaja. Recepte za ukusne delikatese s nama je podelio Miodrag Blagojević, kuvar Kuće hrane Lazarević
ROZBIF SA RUSKOM SALATOM
Sastojci: 1 kg ruske salate, 1 kg, 400 g ramsteka, 1 l aspik, biber, so, senf i ulje po želji
Priprema: Ramstek očistiti od žilica, posoliti ga i pobiberiti, a zatim ga namazati senfom i uljem. Ostaviti da odstoji u frižideru tri do pet dana. Marinirani ramstek peći sa svih strana, ali tako da u sredini ostane roza boje. Pečeni ramstek presovati, a zatim ga iseći na tanke listiće. Rusku salatu oblikovati u poluloptu, preko toga staviti isečeni rozbif, koji ćete potom premazati aspikom. Dekorisati po želji.
KANAPEI S KAVIJAROM
Sastojci: 40 g kavijara, crnog i crvenog, 15 g putera, jedno parče tost hleba, jedan limun
Priprema: Tost hleb iseći na četiri kruga i svako parče namazati puterom. Limun iseći na kolutove, a zatim ukloniti pulpu. U krug od limuna staviti crni i beli kavijar. Dekorisati po želji.
VOĆNA KORPICA
Sastojci za fil: 1 l mleka, 400 g šećera, 6 kašika gustina, 80 g pudinga
od vanile, 400 g putera, 500 ml slatke pavlake, 250 g lešnika
Sastojci za testo: tri jajeta, 150 g šećera, 380 g putera, 500 ml mleka, 700 g brašna i voće po želji
Priprema: Umutiti jaja s puterom, zatim dodati brašno, mleko i šećer. Testo staviti u kalupe i peći 20 minuta na 180 stepeni C. U mleko sipati šećer i ostaviti da provri. Dodati brašno, gustin i puding. Kad se fil ohladi, pomešati s istopljenim puterom. U smesu staviti slatku pavlaku i iseckani lešnik. Korpice puniti filom, a preko njih ređati jagode ili drugo voće po želji. Sve premazati želatinom.
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje