Restovana džigerica

by | maj 9, 2013

Restovana dzigerica

Sastojci:

  • 500 g juneće džigerice
  • 4 dl mleka
  • 150 g brašna
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika senfa
  • 3 kašike soja sosa
  • prstohvat mlevene paprike
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Juneću džigericu iseći na trake, preliti je mlekom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min. Zatim je ocediti i uvaljati u brašno.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati džigericu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je džigerica napola dinstana dodati senf, mlevenu papriku i soja sos te nastaviti sa dinstanjem.
5. Kada džigerica omekša a suvišna tečnost uvri, dodati začine po ukusu, seckani prešun i polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: