Riba na pirinču

by| jun 14, 2011

Potrebni sastojci:Riba na pirinču

 

 

 

1 kg šnicli od šarana
1 crvena paprika
250 g šampinjona
200 g pirinča
6 dl supe od povrća
1 glavica crnog luka
50 g putera
200 g brašna
šafran
2 dl ulja
1 kašika mlevene paprike
mešavina začina, biber

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

 

1. Šnicle od šarana začiniti po ukusu, a potom ih uvaljati u mešavinu brašna i mlevene paprike. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene, a potom izvaditi i ostaviti na toplom.
2. Crvenu papriku i crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i papriku, a potom dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Dodati pirinač, puter, šafran i začine po ukusu, te sve zajedno kratko propržiti.
5. Pripremljenu smesu preručiti u vatrostalnu posudu i naliti supom od povrća. Peći u  zagrejanoj rerni na 200 ?C dok pirinač ne upije suvišnu tečnost i ne nabubri. Pred kraj pečenja posudu izvaditi iz rerne, utisnuti pržene šnicle od šarana u pirinač i vratiti da se zapeče.

Tagovi: