Riblji filei – Puttanesca
Vreme pripreme: 35 minuta
Za 3-4 osobe
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 češnja belog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 dl belog vina
- 400 g seckanog oljuštenog paradajza iz konzerve
- 4 inćuna
- 1 kašika kapra
- 150 g crnih maslina bez koštice
- 4 filea bele ribe (oko 200 g bi trebalo da teži svaki)
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180-200⁰ C.
2. Sitno iseckajte beli i crni luk i pecite ih na umerenoj temperaturi u Delimano tiganju na 2 kašike maslinovog ulja.
3. Dodajte paradajz pire i kuvajte još 2-3 minuta, potom dodajte belo vino, seckani paradajz, inćune, kapar i masline, ostavite da se krčka oko 10 minuta dok se paradajz ne pretvori u kašu, a sos postane nešto gušći.
4. Začinite filee solju i biberom, stavite ih u Delimano tepsiju, prelijte pripremljeni sos preko filea i tepsiju prekrijte alu folijom.
5. Peći u rerni oko 25 minuta. Poslužite sa pirinčem ili kuvanim krompirom.