Rimska salata
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 1/2 svežeg krastavca
- 4 paradajza
- 1/2 veze mladog luka
- 1/2 veze peršuna
- 2 dl ”jogurta plus”
- 1 dl pavlake
- 30 g semenki suncokreta
- 50 g rendanog parmezana
- 100 g sitne testenine
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber, bosiljak
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na rezance i ispržiti na vrelom ulju, krastavac preseći uzduž na pola pa iseći na listove, paradajz iseći na kockice, mladi luk na kolutove, peršun sitno iseckati, a testeninu obariti u vodi i procediti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, jogurt, peršun i bosiljak, te začiniti po ukusu.
3. Posebno izmešati prženu piletinu, semenke suncokreta, krastavac, paradajz, kukuruz, mladi luk i testeninu pa začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu salatu posuti parmezanom i preliti umakom od jogurta i pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama