Rižoto s morskim plodovima
Sastojci:
- 350 g morskih plodova
- 100 g mariniranih šampinjona
- 200 g integralnog pirinča
- 200 g bukovača
- 50 g margarina
- 1 dl belog vina
- 2 glavice crnog luka
- prstohvat belog luka u prahu
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Crni luk iseći na kockice, a bukovače na trake.
2. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati bukovače te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pečurke ne omekšaju.
4. Zatim dodati morske plodove, belo vino, marinirane šampinjone, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kratko propržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Na kraju dodati obareni pirinač i još malo prokuvati. Potom dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama