Rižoto s morskim plodovima

by | januar 17, 2013

Sastojci:

  • 350 g morskih plodova
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 200 g integralnog pirinča
  • 200 g bukovača
  • 50 g margarina
  • 1 dl belog vina
  • 2 glavice crnog luka
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Način pripreme:

1. Crni luk iseći na kockice, a bukovače na trake.
2. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati bukovače te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pečurke ne omekšaju.
4. Zatim dodati morske plodove, belo vino, marinirane šampinjone, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kratko propržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Na kraju dodati obareni pirinač i još malo prokuvati. Potom dodati margarin i mešati dok se ne otopi.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: