Rižoto sa dagnjama

by | jun 27, 2013

Rizoto s dagnjama

Sastojci:

  • 200 g integralnog pirinča
  • 500 g očišćenih dagnji
  • 200 g sitnijih mariniranih pečuraka
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 dl belog vina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika gustina
  • origano, so
  • maslinovo ulje
  • mešavina začina

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk.
3. Potom dodati dagnje te i njih kratko propržiti. Sipati belo vino, dodati 1,5 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tečnost napola ne uvri.
4. Dodati marinirane šampinjone, paradajz pire, soja sos, šećer, origano i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati. Pred kraj kuvanja posuti sa malo gustina i promešati kako bi se dobila željena gustina.
5. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti. Obareni pirinač preliti umakom od dagnji.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: