Rolat od ajvara sa mesom

by | avgust 16, 2012

žza 5 osoba

vreme pripreme: 35 min.

pečenje: 20 min.

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 6 kora za pitu
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mlevene junetine
  • 800 g ajvara
  • 3 jajeta
  • 2 dl pavlake
  • 1 dl ulja
  • kisele vode po potrebi
  • 1 prašak za pecivo
  • mešavina začina

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice.

2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Predkraj dinstanja začiniti po ukusu.

Članak se nastavlja posle reklama

3. U dinstano meso dodati ajvar i promešati.

4. Uzeti jednu koru za pitu te poprskati uljem i kiselom vodom. Prekriti drugom korom i isti postupak ponoviti još jednom. Zatim staviti treću koru i premazati je polovinom fila od mesa i ajvara pa urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jedan rolat.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Pripremljene rolate iseći na parčad debljine 1,5 cm i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje.

6. Posebno umutiti jaja, prašak za pecivo i pavlaku pa preliti preko rolata. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Savet plus: Za pripremu ovog jela možetekoristiti blag ili ljut ajvar po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: