Rolat od kestena

by| februar 4, 2011
Rolat od kestena

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 dl mleka
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 kašika likera od čokolade


Za fil:

  • 300 g kesten pirea
  • 8 kašika šećera
  • 1 dl vode
  • 2 dl slatke pavlake
  • 3 žumanceta
  • Za glazuru od čokolade:
  • 50 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, šećer, 1 dl mleka, prašak za pecivo, brašno i kakao. Dodati sneg od belanaca i polako promešati.
3. Pravougaoni kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru poprskati mešavinom mleka i likera od čokolade, te uviti u vlažnu krpu.

Fil:
1. U manjoj posudi sjediniti šećer i vodu, te kuvati dok se ne ušpinuje.
2. Žumanca mutiti mikserom dok se ne dobije svetla pena, a zatim postepeno dodavati vruć sirup od šećera i mutiti sve vreme.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. Ohlađen fil od žumanaca sjediniti sa kesten pireom, dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati.

Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati.
2. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko pripremljenog rolata.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: