Rolat od plećke by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 kg svinjske plećke bez kostiju
- so i crveni biber po želji
- suva majčina dušica
Nadev:
- 2 jajeta
- struk mladog luka
- peršun
- 50 g tanko isečene dimljene šunke
- 200 g topljenog sira
- 200 g pečurki
- 20 g maslaca
- so i biber po želji
Način pripreme:
1. Meso oblikujte u tanji komad koji možete uviti u rolat. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom i položite ga na veliki komad aluminijumske folije.
2. Razmutite jaja viljuškom i dodajte sitno isečeni mladi luk i peršun.
3. Ispržite omlet i stavite ga na meso.
4. Po njemu poređajte šunku i pola tcpljenog sira.
5. Dinstajte pečurke na maslacu i začinite solju i biberom. Pola količine dodajte nadevu rolata.
6. Uvijte meso koliko možete u čvrst rolat i oblikujte folijom.
7. Stavite u dublji pleh s malo vode i dva sata pecite u rerni na umeronoj temperaturi.
8. Ostatku dinstanih pečuraka dodajte preostalu količinu topljenog sira. Dodajte malo vode i kuvajte nekoliko minuta.
9. Pasirajte sos dok ne postane gladak.
10.Rolat odvojte od folije i isecite na kriške. Poslužite sa sosom od pečuraka i rashlađenim belim vinom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen