Rolat s bademima
Za 8 osoba
POTREBNO JE:
Za koru:
- 8 belanaca
- 5 kašika brašna
- 2 kašike mlevenih badema
- so
Za fil:
- 400 g švapskog sira
- 8 žumanaca
- 150 g listova praške šunke
- 100 g mariniranih šampinjona
- 4 kisela krastavca
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
PRIPREMA:
Kora:
1. Belanca pomoću miksera umutiti u čvrst sneg. Dodati so po ukusu I mutiti još minut.
2. U sneg od belanaca dodati brašno, mlevene bademe i polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje te sipati u njega pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu I ostaviti je da omekša.
Fil:
1. Žumanca dobro umutiti, sipati na vrelo ulje i ispeći palačinku. Ostaviti je da se ohladi i sitno iseckati.
2. U švapski sir dodati mešavinu začina po ukusu i dobro izmešati.
3. Kisele krastavce i marinirane šampinjone iseći na kockice.
Finalni postupak:
1. Omekšalu koru razviti i premazati polovinom švapskog sira. Posuti polovinom kiselih krastavaca, mariniranih šampinjona i jaja. Zatim naneti listove praške šunke, premazati preostalim sirom i posuti preostalim jajima, krastavcima i pečurkama.
2. Filovanu koru pomoću kuhinjske krpe urolovati i ostaviti da se
stegne.
Izvor: Dobra hrana