Rolnice od mlevenog mesa
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 kriške bajatog hleba
- 1 kašika seckanog peršuna
- 50 g pečenice
- 150 g kačkavalja
- 100 g listova mesnate slanine
- 0,5 dl ulja
- 1 jaje
- 1 brokoli
- mešavina začina, biber
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni luk i pečenicu što sitnije iseckati, kačkavalj iseći na štapiće.
3. Bajati hleb natopiti vodom, ocediti ga i izmrviti.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, jaje, pečenicu, crni luk, izmrvljeni hleb, začine po ukusu i dobro izmesiti.
5. Nauljenim rukama od pripremljene smese praviti valjkaste oblike. U sredinu svakog valjka staviti štapić kačkavalja i prekriti ga mesom.
6. Punjene valjke uviti u listove slanine.
7. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati u nju pripremljene rolnice i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
8. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi, te poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.