Rolnice od patlidžana
Potrebni sastojci:
2 manja plava patlidžana
120 g šunkarice
150 g kačkavalja
2 čena belog luka
1 veza mladog crnog luka
300 g šampinjona
100 g celera
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike tabasko sosa
so, biber
Za preliv:
2 jajeta
3 dl mleka
100 g kačkavalja
Priprema:
1. Plavi patlidžan iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti da pusti sok.
2. Mladi luk iseći na kolutove, šampinjone na listove, celer izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti mladi luk i celer.
4. Zatim dodati beli luk, šampinjone, tabasko sos i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. U teflonskom tiganju sa obe strane propržiti omekšale listove patlidžana. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
6. Na svaki list patlidžana staviti kolut šunkarice i premazati filom od pečuraka. Odozgo staviti štapić kačkavalja i urolovati.
- Pripremljene rolnice poslagati u nauljenu vatrostalnu tepsiju. Posebno umutiti jaja i mleko, te preliti preko rolnica i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na
200 ºC dok ne porumeni.